Stockholm (Zweden)

geplaatst in: 2024, Toerisme | 0

Stockholm ([ˈstɔ̂kː(h)ɔlm) is de hoofdstad en de grootste stad van Zweden. De gemeente Stockholm ligt gedeeltelijk in Uppland en gedeeltelijk in Södermanland. Ze heeft een oppervlakte van 188 km² en behoort tot de provincie Stockholms län. Op 31 december 2016 had de stad 935.619 inwoners, en de gehele regio Groot-Stockholm had ruim 2,2 miljoen inwoners. Door de vele (grote) wateren in de stad wordt Stockholm ook wel het “Venetië van het noorden” genoemd. De stad ligt midden in de scherenkust, met 24.000 eilanden. In Stockholm zetelt de Zweedse regering en het parlement. Ook het paleis van de Zweedse koning, Karel XVI Gustaaf, is er te vinden.

Op de dag van ons verblijf is Stockholm was er de marathon met 30000 deelnemers en het was er 25°C. We hebben dus maar een deel kunnen bezoeken en dan maar een boottocht gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.