Kopenhagen (Denemarken)

geplaatst in: 2024, Toerisme | 0

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken. Midden in de gemeente Kopenhagen ligt de geheel omsloten stadsgemeente Frederiksberg. Frederiksberg is qua oppervlakte de kleinste gemeente van Denemarken. Er zijn verschillende andere districten, die niet zijn opgenomen in de eigenlijke stad. Bijvoorbeeld. Hellerup, Gladsaxe en Tårnby.

Kopenhagen ligt aan de oostkust van het eiland Seeland (Sjælland) en op het eiland Amager. De stad ligt aan de Sont (Øresund). Aan de overzijde van deze zeestraat ligt de Zweedse stad Malmö, die sinds 2000 met Kopenhagen is verbonden door de Sontbrug. Naast parlementszetel en residentie is Kopenhagen ook het culturele en economische centrum van Denemarken.

De stad werd gesticht in de middeleeuwen en werd aan het eind van de middeleeuwen de hoofdstad van Denemarken. De naam Kopenhagen gaat terug op Købmandshavn, dat “Koopmanshaven” betekent. De benaming Koopmanshaven is echter geen accurate omschrijving meer van de stad: Kopenhagen is geen havenstad meer en ook de industrie is grotendeels vertrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.