Cruise Noorwegen : MS Rotterdam

geplaatst in: 2022, Toerisme | 0

MS Rotterdam is een cruiseschip van de Pinnacle-klasse dat wordt geëxploiteerd door Holland America Line (HAL), een dochteronderneming van Carnival Corporation. Oorspronkelijk heette ze Ryndam in ontwikkeling, maar ze werd in juli 2020 tijdens de bouw omgedoopt tot Rotterdam om de erfenis van de naam in de geschiedenis van de cruisemaatschappij te eren nadat zes eerdere schepen in de vloot van HAL de naam droegen. Rotterdam is de derde van HAL’s Pinnacle-klasse in de vloot gebouwd door de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri en volgt oudere zusterschepen Koningsdam (2016) en Nieuw Statendam (2018). Twee jaar nadat het eerste staal in maart 2019 werd gesneden om met de bouw te beginnen, werd ze in juli 2021 geleverd en werd ze in oktober 2021 in gebruik   genomen.

Lengte 300 m / breedte 114,8 ft / 2668 gasten en 1200 personeelsleden /

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.