Cruise Noorwegen : Geiranger fjord

geplaatst in: 2022, Toerisme | 0

De Geirangerfjord is een fjord in de regio Sunnmøre in het uiterste zuiden van de Noorse provincie Møre og Romsdal. Het is een 15 kilometer lange arm van de Storfjord. Tussen de plaatsen Geiranger en Hellesylt, gelegen in de fjord, is er een veerverbinding.

De fjord heeft diverse watervallen, zoals De syv søstrene (“De zeven zusters“), Brudesløret (“de Bruidssluier”) en Friaren (“de Vrijer”), en is een van de meest bezochte toeristische attracties van Noorwegen. Sinds 14 juli 2005 staat deze fjord, samen met de Nærøyfjord op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Storsæterfossen is een waterval waar een pad onderdoor loopt. De Flydalsjuvet is een rotspunt die uitzicht biedt over de Geirangerfjord. Ook vanaf de berg Dalsnibba, gelegen aan een zijtolweg van de rijksweg 63, is er een uitzicht over de fjord.

De Geirangerfjord wordt zeer regelmatig aangedaan door cruiseschepen en er zijn rondvaarten over de fjord.

De zeven zusters (NoorsDe syv søstrene) is een waterval in de Geirangerfjord bij Geiranger in Noorwegen. De rivier Knivsflåelvane valt over 300 meter naar beneden in zeven afzonderlijke stromen. De grootste verticale val van de waterval is ongeveer 250 meter. De waterval is gelegen in de buurt van een verlaten historische boerderij Knivsflå. Andere namen die gebruikt worden zijn: Sju Søstre, Knivsflåfossen, Dei Sju Systrene en Sju Systre.

De waterval wordt gevoed met smeltende sneeuw van de bergketen Geitfjellet. De beste periode om de waterval, op maximale kracht, te bezoeken is van mei tot en met juli. Per boot is de zeven zusters goed zichtbaar, maar ook vanaf weg 63 rijdend naar Eidsdal.

De legende van de zeven zusters is dat de zeven zusters speels dansend de berg af komen, terwijl de aanbidder (Friaren, een waterval tegenover de zeven zusters) speels flirt vanaf de overzijde van de fjord. De aanbidder probeert een huwelijks aanzoek te doen aan de zeven zusters aan de andere kant van de fjord, maar dat is nooit gelukt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.