Cruise Noorwegen : Alesund

geplaatst in: 2022, Toerisme | 0

Ålesund is een gemeente in de Noorse provincie Møre og Romsdal. De gemeente telde 47.199 inwoners in januari 2017. De stad ontving haar wapen op 1 april 1898. Het zeilschip in het wapen, typisch voor de vaartuigen uit de 18e en 19e eeuw, duidt op het belang van de visserij voor de stad. Het werd ontleend aan een tekening uit 1762. Ålesund ligt op 230 km ten noordoosten van Bergen. De stad is gebouwd op drie eilanden -Hessa, Aspøy en Nørvøy- die de belangrijke vissershaven omringen.

De stadsberg Aksla met de uitzichtpunten Fjellstua en Kniven horen tot de bekendste attracties van Ålesund. Hiervandaan hebt u een fantastisch uitzicht op de stad, de prachtige eilandjes en de omliggende majestueuze bergen die de Sunnmørsalpene, de alpen van Sunnmøre, worden genoemd.De stadsberg Aksla met de uitzichtpunten Fjellstua en Kniven horen tot de bekendste attracties van Ålesund. Hiervandaan hebt u een fantastisch uitzicht op de stad, de prachtige eilandjes en de omliggende majestueuze bergen die de Sunnmørsalpene, de alpen van Sunnmøre, worden genoemd. De Fjellstua heeft een uitzichtplateau en een klein cafeetje waar u ‘s zomers ook buiten kunt zitten. Om de Aksla op te komen kunt u de trap met 418 treden oplopen, of u kunt met de auto via de Borgundveien/Fjelltunveien helemaal naar boven rijden. In het stadspark Byparken aan de voet van de Aksla vindt u een mooie speeltuin en een beeld van de viking Gange-Rolv die in het jaar 911 ormandië stichtte. Hij is de voorvader van Willem de Veroveraar die in 1066 Engeland veroverde en dus ook één van de voorvaderen van het Engelse koningshuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.