Walk 4 Charity 2022

geplaatst in: 2022, Wandelsport | 0

Wandeling georganiseerd en ten voordele van Cunina.

De missie van Cunina

De missie van Cunina. Cunina betekent ‘Godin van de wieg’. De plaats waar je wieg staat, bepaalt vaak de kansen die je krijgt in het leven. Cunina geeft arme kinderen in Nepal, Haïti, de Filippijnen, Zuid-Afrika, Brazilië, Uganda en Peru via individuele peterschappen de mogelijkheid om kwaliteitsvol onderwijs te volgen. Wat doet Cunina? Cunina verstrekt kwalitatief basis-en secundair onderwijs in 8 partnerlanden via peterschappen. Een kind dat naar school gaat maakt zijn eigen toekomst zelf. Zo hebben al meer dan 15 500 kinderen dankzij Cunina een diploma middelbaar onderwijs gehaald. Vele van deze kinderen zijn vandaag leerkracht, verpleegster, boekhouder, architect of dokter. Anderen hebben een beroep geleerd in één van onze vakopleidingen. Ondertussen maken ze niet alleen voor zichzelf het verschil, maar voor de hele gemeenschap. Cunina realiseert in haar partnerscholen ook onderwijsprojecten zoals de infrastructuur van een school verbeteren, leerkrachten opleiden of degelijk schoolmateriaal voorzien. Cunina realiseerde sinds 1990 meer dan 170 onderwijsprojecten, waaronder de bouw van scholen, hostels en bibliotheken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.