Dreimühlen Waterval

geplaatst in: 2022, Toerisme | 0

De Dreimühlen waterval bij Nohn

In de Eifel zijn verschillende watervallen te zien. Een bijzondere waterval is de Dreimühlen waterval bij Nohn. De Dreimühlen waterval, ook wel de Nohner waterval of Drömmeler Spröetz genoemd, is niet zozeer bijzonder door zijn grootte. Maar doordat deze waterval jaarlijks een stukje groeit, is het een bijzonder natuurobject en een bekende bezienswaardigheid in de Eifel. De waterval bevindt zicht in het Ahrbachdal ten zuiden van Ahütte. De Dreimühlen waterval is ontstaan in 1912. Door de aanleg van een spoorbaan moesten de drie bronnen van de Ahrbach omgeleid worden en zo begon het onstaan van de waterval.

De Dreimühlen waterval groeit.

De drie stroompjes van de Ahrbach die de Dreimühlen waterval “voeden” zijn rijk aan calcium en koolzuurhoudend. Hierdoor ontstaat het zogenaamde carbon-sintergesteente. Dit gesteente is week en poreus en daardoor groeit er makkelijk mos op. Dit mos versteent en op deze manier groeit de waterval jaarlijks tussen de 8 en 10 centimeter. De waterval steekt nu ongeveer negen meter uit en de val van het water is zo’n 5 meter. Door een scheur die zichtbaar is, vreest men dat er een stuk gaat afbreken. Echter een ramp is dat niet want de waterval groeit gewoon door. In 1938 werd de Dreimühler waterval op de natuurmonumenten lijst geplaatst. Bij de waterval van Dreimühlen staan bankjes waar u kan zitten of picknicken en er staan borden met een uitleg over de waterval. In de omgeving kunt u verder mooie wandeltochten maken. Genoeg dus voor een leuk dagje uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.