Saarburg

geplaatst in: 2021, Toerisme | 0

Saarburg is een gemeente in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, gelegen in de Landkreis Trier-Saarburg. De stad telt 7.427 inwoners.

De naam Saarburg duikt voor het eerst op rond 964. Toen liet graaf Siegfried von Luxemburg, de stichter van Luxemburg-stad, een burcht oprichten. In de loop der tijd werd de burcht de residentie van de aartsbisschoppen van Trier. De burcht wist talloze vijandelijkheden te trotseren. Saarburg is een belangrijk wijndorp in de wijnstreek Mosel. De ligging aan de bergen rondom de Saar maakt de omgeving geschikt voor wijnbouw. Vanwege de hellingsgraad van de bergen groeien de druiven hier goed. De regio Saarburg is bekend om haar witte wijnen. De opvolging van de wijnboeren verloopt niet zonder problemen zodat de voortzetting van de wijnbouw in gevaar is. Beroemd is het Weinfest dat elk jaar in het eerste weekend van september in Saarburg wordt georganiseerd en waar men regionale wijnen kan proeven. Midden in het stadje Saarburg is de bekende waterval te vinden. Hier vormt de Leukebach namelijk een 20 meter hoge waterval. Aan de voet van deze waterval staat een oude watermolen, welke door het water wordt aangedreven. Vanaf 1300 werd dit riviertje door het stadje geleid en dreef in die tijd meerdere watermolens aan. Wat verder stroomafwaarts mondt de Leukebach uit in de Saar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.