Gerolstein

geplaatst in: 2021, Toerisme | 0

Gerolstein is een kleine stad in de Eifel, in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. De stad telt 7.676 inwoners en is gelegen aan de Kyll. De gemeente Gerolstein bestaat naast het stadje zelf uit nog een aantal dorpjes die rondom het stadscentrum liggen, met name: Bewingen, Büscheich-Niedereich, Gees, Hinterhausen, Lissingen, Michelbach, Müllenborn, Oos en Roth.

De voornaamste industrie van Gerolstein zijn de mineraalwaterbronnen, de Gerolsteiner Sprudel. Gerolsteiner is een van de grotere Duitse mineraalwatermerken en was hoofdsponsor van de wielerploeg Team Gerolsteiner. Naast de mineraalwaterbronnen heeft Gerolstein ook nog een kleine toeristenindustrie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.