Fleuramour

geplaatst in: 2021, Evenementen | 0

Bloemententoonstelling in en rond de landcommanderij van Alden Biesen. Na een jaar onderbreking kon deze happening terug doorgang vinden. Alden Biesen is de vroegere landcommanderij van de Duitse Orde in RijkhovenBilzen en tot 1795 de hoofdzetel van de balije Biesen. Alden Biesen is nu uitgebouwd tot een cultuurcentrum van de Vlaamse Overheid. De architecturale uitwerking van het geheel geeft blijk van een verrassende dualiteit tussen enerzijds een middeleeuwse besloten waterburcht met krijgskundige betekenis en anderzijds geeft het geheel vorm aan een weids openliggend classicistisch opgevat kasteel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.