Han sur Lesse

geplaatst in: 2021, Toerisme | 0

Han-sur-Lesse is een dorp in de Belgische provincie Namen en een deelgemeente van de stad Rochefort. Het dorp ligt aan de Lesse. Han-sur-Lesse heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad. Vanaf 1139 heette het dorpje Ham, vanaf 1266 Han Sur Lesche, vanaf 1465 Han Sur Lece en vanaf 1528 Ham sur lez.De gemeente ligt, zoals de naam het zegt, op de rivier de Lesse, die in de buurt van Han-sur-Lesse delen van het kalksteenmassief heeft weggesleten zodat grotten ontstaan zijn. Deze grotten, wereldwijd bekend als de grotten van Han, zijn de grootste trekpleister van Han. Daarnaast is in 1970 een wildpark geopend dat verschillende diersoorten bij elkaar brengt die in de streek ooit geleefd hebben (waaronder wilde zwijnen en damherten, maar ook wolven en lynxen).
Daarnaast is er ook het PrehistoHan. In dit museum kunnen bezoekers zien hoe de grotten ontstaan zijn en hoe men ze onderzoekt. Dit museum herbergt een collectie archeologische vondsten die reiken van het neolithicum tot het heden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.