Han sur Lesse : De grot

geplaatst in: 2021, Toerisme | 0

In het hart van het eerste UNESCO Global Geopark van België biedt de Grot van Han je de kans om naar het midden van onze aarde te reizen. En er onvergetelijke schatten van de natuur te ontdekken… Een unieke belevenis, die al meer dan 23 miljoen bezoekers aantrok! Niet voor niets werd de uitzonderlijke schoonheid van de Grot, met haar indrukwekkende druipstenen en grootse zalen, al meermaals beloond. Met 3 sterren in de Groene reisgids van Michelin bijvoorbeeld. En met de titel ‘Meest favoriete Toeristische Erfgoed van Wallonië’. Dankzij de nieuwe ledverlichting toont de Grot zich bovendien in vol ornaat, mét respect voor het milieu. Meteen overweldigt de magie van de Grot je. Doorkruis geheime gangen, galerijen en immense zalen, rijkelijk versierd met ongeziene druipstenen. De rivier de Lesse speelt verstoppertje en toont zich hier en daar tijdens je bezoek…De Grot is al eeuwenlang een bron van fascinatie voor de mens. Vele generaties maakten er gebruik van. Van onze prehistorische voorouders die er schuilden tot wij vandaag, genietend van het wonderbaarlijke natuurspektakel. De grotten danken hun vorm aan de Lesse, de rivier die erdoor stroomt en nog elke dag haar werk verderzet. De Grot van Han schrijft dus nog elke dag geschiedenis… 

In de immense Wapenzaal, zo’n 110 meter onder de grond, droom je weg bij ’s werelds meest indrukwekkende ondergrondse klank- en lichtspektakel: Origin. Laat je meevoeren op een reis doorheen de eeuwen, op zoek naar de oorsprong van de wereld…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.