Han sur Lesse : 1900

geplaatst in: 2021, Toerisme | 0

Terug naar de vorige eeuw

Verken een echt landbouwershuisje en vergeten beroepen van een eeuw geleden! Het Museum Han 1900 bevindt zich in de hoofdstraat van het dorp Han-sur-Lesse. Zodra je hier binnenwandelt, word je zowat honderd jaar terug in de tijd gekatapulteerd. Er was eens, in 1900…

Maar liefst 85 beroepen worden hier vertoond in 50 scenes. 150 figuren en een indrukwekkende collectie van meer dan 5.000 voorwerpen brengen die scenes tot leven. Alles tot in de puntjes uitgewerkt en helder uitgelegd. Alsof je in een tijdmachine stapt die je naar het begin van de 20e eeuw katapulteert… zo gedetailleerd en levensecht stellen we je de tijd van toen voor! Verspreid over meer dan 1500 m2, kunt u in dit museum een zeventigtal oude ambachten en een indrukwekkende verzameling van werktuigen en aambeelden uit de vorige eeuw bewonderen. Een honderdtal natuurgetrouwe mannequins, die net uit het jaar 1900 lijken te komen, oefenen er hun beroep uit te midden gedetailleerde taferelen die hun werk- en leefomgeving nabootsen. Men ontmoet er onder andere de smid, de schoenmaker, de schoolmeester en zijn leerlingen… U kunt er ook een unieke verzameling schilderijen van de hand van regionale artiesten bewonderen; een welverdiende hulde aan het oersterke trekpaard, een emblematisch figuur uit het Ardense landschap. Bij aankomst wordt u verwelkomd door enkele levensechte automaten die u meteen in de “anno 190” sfeer onderdompelen. Het decor en de geluidseffecten geven tot in de perfectie de atmosfeer van de jaren 1900, de “Belle Epoque” weer. Een met nostalgie verweven bezoek, zeker en vast een aanrader!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.