Parkies Metejoor

geplaatst in: 2021, Muziek | 0

Metejoor (Duffel1992), artiestennaam van Joris van Rossem, is een Vlaamse zanger van het Vlaamse popgenre, bekend van de hits Het beste aan mij (ben jij)Blij om jou te zienHorizontaalHoe kon ik zo dom zijn en 1 op een miljoen.

Joris van Rossem alias Metejoor is afkomstig uit het Antwerpse Duffel en bracht zijn jeugdjaren door in Vosselaar, waar hij woont. Hij heeft een jongere zus Lisa. In 2016 wilde zijn zus Lisa haar kans grijpen en deed zij zonder succes mee aan de talentenjacht The Voice van Vlaanderen, net als onder anderen Olivia Trappeniers die toch bekend werd dankzij haar samenwerking met Regi Penxten. Joris had daarentegen te kampen met faalangst, waardoor hij zijn zangtalent niet durfde te tonen.

Echter voor zijn zangcarrière begon, wilde de sportieve Van Rossem graag turnleerkracht worden. Van Rossem heeft aangegeven dat muziek voor hem desalniettemin steeds van een precieuze waarde is geweest. Met dank aan de deelname van zijn zus aan The Voice van Vlaanderen ontmoet Van Rossem toevallig producer Hans Francken, met wie hij vanaf dan in zee ging. Hij tekent daarop een platencontract bij CNR Records. De naam ‘Metejoor’ is een porte-manteau van het woord meteoor en zijn voornaam. In 2016 bracht Van Rossem zijn eerste single uit onder de alias Metejoor; Ik hou van jou, een “cocktail van akoestische gitaren en frisse, dansbare reggeaton“. Met dit nummer werd hij meteen genomineerd voor een award ‘Beste Doorbraak’ bij de Radio 2 Zomerhit. Hij nam dit nummer op met de Spaanstalige zanger Daniel López.

In het najaar van 2018 lanceert Metejoor het nummer Boeit me geen/No me importa, een Vlaams-Spaans nummer dat hij heeft opgenomen met de Nederlandse zangeres Sarita Lorena.

In de lente van 2019 brengt Metejoor een nieuwe single uit genaamd Horizontaal. Het nummer heeft 22 weken in de Ultratop met Vlaamse artiesten gestaan. Door het succes van het nummer Horizontaal prijkt Metejoor die zomer op affiches van festivals als Suikerrock en Parkies.

Zijn zevende single Blij om jou te zien, die uitkwam in de nazomer van 2019, stond veertien weken in de algemene Vlaamse Ultratop 50. Met dat nummer stond Metejoor ook gedurende twaalf weken op de tweede plek in de Vlaamse Ultratop.

In 2020 kende Metejoor zijn eerste grote commerciële succes, met het uitbrengen van de single Het beste aan mij (ben jij). Dat nummer levert hem een nominatie op voor de hoofdprijs bij de Radio 2 Zomerhit 2020.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.