Colomapark Sint-Pieters-Leeuw

geplaatst in: 2021, Toerisme | 0

In het hartje van Sint-Pieters-Leeuw ligt het Colomapark. Hier bevinden zich het kasteel van Coloma en de Rozentuin. Het park is 15 hectare groot en een uitstekende plek om een mooie wandeling te maken. In het Colomapark vindt u onze prachtige Rozentuin. Hier bloeien jaarlijks meer dan 3000 verschillende soorten rozen, samen goed voor wel 300 000 rozen. Ondertussen is onze Rozentuin één van de grootste en belangrijkste in Europa. Kasteel van Coloma : Dit fraaie waterpand werd rond 1515 gebouwd door een Brusselse schepen. Het is een vierkant gebouw met vierkante hoektorens en een peervormig dak, omringd door beschermende vijvers. Het kasteel is volledig gerestaureerd en fungeert als gemeentelijk cultureel centrum. In het kasteelpark zijn een paar interessante bijgebouwen zoals het voormalig koetshuis van 1731, nu een gezellige taverne en een tuinpaviljoen met traptoren. We deden er de “bosveldwandeling” over een glooiend parcours rond Sint-Pieters-Leeuw, met start aan het kasteel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.