Dwars door de fondatie van Boudelo

geplaatst in: 2021, Wandelsport | 0

Wandeling door het natuurgebied “Fondatie van Boudelo”.

De Fondatie van Boudelo, gelegen op het grondgebied van deelgemeente Sinaai, staat bekend als een van de laatste ‘stiltegebieden’ van Oost-Vlaanderen. De naam van het natuurgebied is afgeleid van de Abdij van Boudelo. De gronden hoorden zo’n 800 jaar geleden bij de schenking toen de abdij werd opgericht. Aan de rand bevindt zich de pittoreske Stekense Vaart. Een wandelpad met drie infoborden loodst je langs poelen, hakhoutbossen, gemengde loofbossen, hooilanden, een boomgaard, sloten, veldwegels en veel knotbomen. Door de omvorming van de voormalige visvijvers tot natuurlijke poelen is de Fondatie van Boudelo uitgegroeid tot een topgebied voor libellen. Tussen 2012 en 2014 werden 28 er verschillende soorten waargenomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.