Texel (deel 3)

geplaatst in: 2019, Toerisme | 0

De derde dag begon met een huifkartocht door het natuurgebied “De slufter”.  De slufter is een grotendeels door duinen omsloten zandvlakte, die in open verbinding met de Noordzee staat, waardoor een kwelderlandschap is ontstaan.  De slufter is een deel van het Nationaal Park Duinen van Texel. De slufter heeft een oppervlakte van ca 700 ha (land en water). In de namiddag werd een bezoek gebracht aan “Ecomare” het opvangcentrum voor zieke en gewonde zeehondjes en vogels.  De laatste voormiddag werd het “Schipbreuk- en Juttermuseum” bezocht.  De uitbaters brengen met veel passie en humor de geschiedenis van dit museum, en men is verbaasd wat er allemaal aangespoeld is op het strand !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.